Ansvarlighed

Klitmøller Collective

Klitmøller Collective er en livsstil. Vores ideer stammer fra møder, rejser og afslappede sammenkomster mellem generationer bundet sammen af ​​havet i og omkring Klitmøller. Vi designer til mennesker, der er tiltrukket af den rå nordiske natur. Vores mål er at designe og producere ting, der holder - i kvalitetsmaterialer med en ansvarlig tilgang til materialer, produktion, farver og udseende. Vi designer alt i Danmark og producerer i Portugal i nærheden af ​​Porto på mindre fabrikker, der ofte er familieejet og drevet. 

Vi vælger altid ansvarlige materialer - vores foretrukne materialer er mulesing fri merinould, økologisk bomuld, hør og lyocell. At være et ansvarligt brand er ikke en destination, men en rejse, som vi hele tiden har til formål at forbedre undervejs. Vi føler, at vi er på den rette vej, men er klar over, at enhver produktion har et aftryk. Derfor bestræber vi os konstant på at forbedre vores indsats inden for materialer, produktion og emballage. Ved at gøre det - og ved at gøre det godt - håber vi at inspirere forbrugere og andre mærker til at vælge en grønnere vej med mindre aftryk fra produktion og levevis.

Designprincipper

Vi mener, at ansvarlig mode ikke kun skal være et spørgsmål om at skabe tøj i ansvarlige materialer, men lige så meget et princip om at lave designs, der er langvarige og i høj kvalitet. Vi elsker at høre, når vi har kunder, der vender tilbage til os med en sweater, de har brugt i flere år og som ikke kan mere, fordi den simpelthen er udslidt. 

Vi ønsker ikke at designe produkter, der kun er interessante i et par måneder, men at lave designs, der begrænser brugen af ​​jordens ressourcer. Kvalitetsprodukter i kvalitetsmaterialer lavet på en fair måde er afgørende for os og en nødvendighed for at lave tidløst design.

MATERIALER

Vi tilstræber altid at bruge materialer, der er så naturlige og så ansvarlige som muligt i vores produktion. Vores foretrukne materialer er.

Uld

Et nøglemateriale, vi har brugt siden starten af ​​Klitmøller Collective, er uld. Uld er et fantastisk materiale, der både er naturligt, biologisk nedbrydeligt og har gode temperaturregulerende egenskaber til forskellige typer vejr og årstider. Vores uld er altid genanvendt eller mulesing fri, hvilket betyder, at fårene ikke har gennemgået en smertefuld procedure for at fjerne hud fra dyrets bagdel. Fiskerne i Klitmøller har brugt uld i århundreder, og vi mener, at det er et af de bedste materialer til tøjproduktion overhovedet.

Økologisk bomuld

Konventionelt bomuldslandbrug tegner sig for en stor del af brugen af ​​pesticider i verden, hvorfor vi altid bruger enten økologisk eller genanvendt bomuld. Økologisk bomuld dyrkes uden brug af pesticider og kræver mindre vand for at vokse, hvilket betyder bedre arbejdsforhold og en sundere planet. Vi bruger økologisk bomuld i en række af vores produkter fra trøjer til t-shirts og skjorter.

Lyocell

Lyocell er et naturligt materiale fremstillet af træcellulose fra eucalyptus, birk eller egetræer.

Lyocell materiale har en meget glat overflade og et smukt udseende. Lyocell er blød, åndbar, let, behagelig og holdbar. Dens elasticitet og styrke gør den perfekt til de lidt lettere tekstiler. Selvom lyocell er lidt dyrere end bomuld eller hør, er kvaliteten det værd.

Hør

Hør er meget stærkt og absorberende og tørrer hurtigere end bomuld. På grund af disse egenskaber er linned behageligt at bære i varmt vejr og værdsættes til brug i tøj. Det har også andre karakteristiske egenskaber, især tendensen til at krølle lidt, hvilket gør det til et meget charmerende stof til lettere tøj såsom t-shirts, toppe og skjorter.

Produktionssteder

Vi arbejder tæt sammen med vores agenter og leverandører i Portugal. Portugal har en lang tradition for at fremstille tekstiler og er en del af EU - hvilket betyder, at arbejdstagerne sikres rimelige løn- og arbejdsvilkår. 

Affaldsmaterialer håndteres og bortskaffes også på en korrekt måde i overensstemmelse med EU's affaldshåndtering og standarder. Vi besøger fabrikkerne regelmæssigt og har opbygget et tæt forhold til mange af medarbejderne og ejerne gennem årene. Dette resulterer i gensidig forståelse og respekt, men sikrer også, at vi er helt afstemt med den høje kvalitetsstandard for arbejde, vi forventer af vores leverandører. 

At skabe ansvarlig mode involverer ikke kun ansvarlige og de bedste materialer, men inkluderer også en meget høj kvalitet i produktionen for at sikre, at de produkter, vi fremstiller holder så længe som muligt.

Størstedelen af ​​vores produkter sælges i Europa, hvilket betyder, at de produkter, vi fremstiller, også har en kortere afstand til at rejse fra fabrikken til dig og derfor medfører mindre CO2 under transport.

Havene omkring os

Hos Klitmøller Collective mener vi, at vi har en pligt til at producere vores produkter med mindst mulig påvirkning på planeten. Men også at bidrage til projekter, begivenheder og organisationer, der stræber efter at gøre verden til et bedre sted.

På grund af vores oprindelse har havet en meget speciel plads i vores hjerte og vi støtter løbende organisationer dedikeret til at beskytte af havlivet og organiserer vores egen årlige strandrensning i Klitmøller.